Foto

Proiectul și mai precis ideea de promovare a regiunii Mehedinți-Vidin ca produs turistic integrat,
ca destinație comună a fost promovat în continuare la târgurile naționale de turism din Bulgaria /
Târgul de vacanță și spa Sofia în perioada 13-15.02.2020, târgul de turism cultural Veliko Tarnovo
in perioada 17-20.04.2019 / si targul national de turism Bucuresti 14-17.11.2019.

Congres internațional privind civilizațiile mondiale și rutele istorice

În perioada 15-16 noiembrie 2018, la Sofia, Bulgaria a avut loc cel de-al II lea Congres internațional privind civilizațiile mondiale și rutele istorice. În cadrul evenimentului au fost prezentate materiale promoționale realizate în cadrul proiectului ”6 Motive pentru a vizita zona transfrontalieră Mehedinți –Vidin. Ghidul turistic, harta turistică și cartea artizanilor au fost distribuite participanților și vizitatorilor. Deasemenea, echipa prezentă la evenimnet a oferit și informații cu privire la obiectivele turistice din zona promovată prin proiect.

Patrimoniul cultural și istoric este important iar în cadrul celui de-al II lea Congres Internațional privind Civilizațiile Mondiale și Rutele Istorice s-au prezentat modalități prin care civilizațiile mondiale ar putea fi readuse la viață prin turism, în special prin utilizarea rețelelor dezvoltate pe trasee turistice. Scopul evenimentului a fost acela de a explora modul în care turismul poate juca un rol important în crearea d noi oportunități socio-economice de dezvoltare la nivel local, regional și național protejând și promovând în același timp patrimoniul vechi tangibil și intangibil.

Conferința Anuală a Programului Interreg V-A România – Bulgaria

Pe  data de 27 septembrie 2018, Secretariatul Comun al Programului (Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria – CBC RO Călărași) în colaborare cu Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Bulgaria) a organizat Conferința Anuală a Programului Interreg V-A România – Bulgaria, în Craiova, România.

Principalul punct de interes al conferinței a fost acela de a prezenta rezultatele obținute de proiectele implementate cu succes, finanțate prin Programul Interreg V-A România –Bulgaria.

Reprezentanții Asociației Pro-Mehedinți au prezentat proiectul ”6 Motive pentru a vizita zona transfrontalieră Mehedinți – Vidin”, rezultatele proiectului și activitățile derulate. De asemenea a for proiectat și un film turistic realizat în cadrul proiectului. În pavilionul de expoziție, echipa asociației Pro-Mehedinți a expus suvenirurile turistice realizate de către artizanii participanți la atelierele de artizanat organizate în cadrul proiectului.

Conferința Anuală a Interreg VA România- Bulgaria

Pe data de 16 noiembrie 2017 Secretariatul comun pentru Interreg VA România-Bulgaria în cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria (CBC RO Calarași) în parteneriat cu Autoritatea de Management și Autoritatea Națională, a organizat la Balchik (Bulgaria) Conferința Anuală a Interreg VA România- Bulgaria.

Conferința a început cu prezentarea celor mai importante realizări ale Programului Interreg V-A România-Bulgaria, axat pe cele 3 apeluri lansate și cele 82 de proiecte în implementare. Pe platforma de informare au fost prezentate materiale promoționale elaborate în cadrul proiectului ”6 motive pentru a vizita zona transfrontalieră Mehedinți – Vidin”. Ghidul de călătorie, harta turistică și cartea artizanilor au fost distribuite părților interesate și participanților la  conferință. Membrii echipei RPSD – Vidin au oferit informații suplimentare cu privire la posibilitățile de turism din regiunea țintă.

Transylvania Tourism Fair – Brasov, Romania

Târgul de Turism Vacanța – Timișoara, Romania

Atelier de Sculptură în lemn, România

Târgul de Turism al României, București

Târg de Turism – Sofia, Bulgaria

Atelier de pictură – România

Atelier de tapiserie – Bulgaria

Seminarii de informare

Atelier de olărit – România

Atelier de broderie – Bulgaria

Atelier de colaj – Bulgaria